Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Збережімо первоцвіти!

Новина
18.03.2024

Доводимо до вашого відома інформацію про відповідальність за порушення законодавства у сфері охорони, використання, відтворення рідкісних і червонокнижних видів рослинного світу.

Статтею 88-1 та статтею 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладання штрафу з конфіскацією незаконно добутого.
З метою охорони ранньоквітучих об'єктів рослинного світу, у тому числі занесених до Червоної книги України та інших природоохоронних списків, торгівлю ними на ринках та поза їх межами заборонено.

Первоцвіти в небезпеці, а ми їх жорстоко зриваємо, забуваючи про те, що рослина, у якої зірвали надземну частину, квітку, не зможе дати насіння, а отже продовжити свій рід. Закликаємо громадян не зривати та не купувати підсніжники. Адже купівля первоцвітів сприяє незаконному промислу: не буде попиту – не буде і збуту! 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше