Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Візит поета Йосипа Бакая

Культура
15.08.2019

На свято Медового Спаса, 14 серпня, в публічну бібліотеку ім. В.Грабовецького зі своїм творчим доробком завітав поет краянин Йосип Бакай, людина, особистість якої стала символом великої  любові до мистецтва та рідного краю. Твори талановитого поета увійшли в золоту скарбничку поетичного життя нашої громади. Приїхав Йосип Бакай з далекого зарубіжжя, але саме в рідному Княждворі 10 травня 1960 року засвітила його життєва зірка, і ця зірка супроводжує його ціле життя.

На святі привітали поета культурно-освітній діяч, голова Коломийського міськрайонного товариства «Просвіта»  ім. Т.Г. Шевченка – Василь Глаголюк, двоюрідний брат поета – Ярослав Бакай, поети краяни Богдан Клапчук, Василь Михайлищук, Анатолій Осадчий та Дмитро Вінтоняк, вчитель християнської етики Кийданецької гімназії – Оксана Яремчук.

Під час заходу линули чарівні пісні під музику написану жителькою містечка Печеніжин Світланою Пнівчук, на слова Йосипа Бакая, у виконанні Наталії Шевченко, Мар’яни Бакай та дуету «Терті пляцки».

Натхненно й артистично прочитані вірші поета зачарували слухачів своєю філігранністю і багатством поетичних інтонацій. Твори талановитого лірика, пронизані любов’ю до України та рідного краю.

Надовго запам’ятається всім присутнім щира розмова з Йосипом Бакаєм. 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше