Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Відтворення автентичної історії танцю «Аркан»

Культура
12.12.2019

Збираючи фольклорну та культурну спадщину працівники Печеніжинської Публічної  бібліотеки ім. В. Грабовецького стали ініціаторами відтворення автентичної історії призабутого аматорського танцю «Аркан», який став символом гордих і працьовитих жителів нашого краю.

Для відтворення автентичності танцю, 11 грудня відбулася творча зустріч з представниками населених пунктів громади. Слободу представляв Василь Ільчишин,  Рунгури – Ярослав Жупник , Печеніжин – Микола Сметанюк, а також на зустрічі був присутній місцевий краєзнавець Василь Гаврищук, директор БК смт. Печеніжин Іван Явдошняк, художній керівник БК смт. Печеніжин Марія Явдошняк та голова громадської організації «ДІЄ» Марія Луцак.

Із розповідей любителів та аматорів танцю, які є поводирями «Аркану»,  вдалося відтворити історію, оригінальність та майстерність виконання самих рухів танцю «Аркан». Це тільки початок дослідницької діяльності магічного танцю, який зберігся у нашій громаді.    

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше