Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Печеніжині відкрили сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Файний»

Новина
30.09.2019

У Печеніжині, 29 вересня, відбулося офіційне відкриття сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу (СГК)  «Файний», який створений в рамках реалізації проекту-переможця «Громада на мільйон», з метою підвищення економічної спроможності нашої громади.

На урочистості завітав керівник програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) Беррі Рід, регіональний менеджер програми DOBRE Дмитро Коваль та виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Максим Чопей.

Селищний голова Ігор Довірак зазначив, що завдяки децентралізації Печеніжинська об’єднана територіальна громада приймає участь у програмі USAID DOBRE та подякував всім жителям громади, які брали участь у зйомках телешоу «Громада на мільйон», бо тільки спільними зусиллями була здобута перемога, але особливу вдячність приділено голові кооперативу Костянтину Лапчинському, та всім хто долучився до реалізації проекту.

«Сподіваюся, що завдяки реалізованому проекту у нашій громаді будуть створені нові робочі місця» - наголосив Ігор Довірак.

Керівник програми USAID DOBRE під час відкриття зазначив, що перемога в проекті «Громада на мільйон»  і  будівництво кооперативу результат роботи всіх жителів громади – це те, чим варто пишатися всім.

«Це дуже особливий день, як ви всі пам’ятаєте все почалося із телевізійного шоу спрямування якого було, щоб показати людям, що відбувається в громадах у ході децентралізації. Зараз ми із вами стаємо свідками цієї перемоги, що вона подарувала Печеніжинській громаді, а саме цей кооператив, який є відображенням важкої праці. Два роки тому я бачив цю будівлю, там було чотири стіни і можливо так пів даху, і коли мені сказали, що саме тут буде кооператив я взявся за голову,  і почав трішки переживати за Печеніжинську громаду. Зараз ви бачите те, чого ви всі разом добилися те, до чого кожен долучився, до чого громада повністю доклала руку, і ви є свідками результату», – сказав керівник програми DOBRE Беррі Рід.

Виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Максим Чопей у своєму виступі привітав, від імені тридцяти громад Прикарпаття,  Ігоря Довірака та команду об'єднаної територіальної громади із завершенням грандіозного проекту.

«Насправді перемогти в телевізійному шоу було не просто, але завершити будівництво і реалізацію цього проекту це теж був виклик для громади. Те, що ви змогли згуртуватися та об’єднатись навколо цього процесу дуже важливо і цей результат залишиться на роки, і буде приносити ті позитивні моменти, на які ви розраховуєте»  – зазначив Максим Чопей.

Під час відкриття відбулося вручення ключа СГК «Файний» голові кооперативу Костянтину Лапчинському та освячення всіх приміщень.

На завершення святкування гостей частували свіжо зірваною малиною, малиновим вином та смачним малиновим пирогом. 

Нагадуємо, що Печеніжинська ОТГ в 2018 році стала переможцем проекту «Громада на мільйон», створеного 1+1 Продакшн за підтримки програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), вигравши головний приз 1 мільйон гривень наданих американським фондом WNISEF.

 

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше