Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Весільний вінок своїми руками

Культура
10.06.2019

Наш український народ має багату і оригінальну культуру, надбану численними поколіннями. З давніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови. Вони закладені в українських звичаях, святах, обрядах. Рід наш прекрасний духовністю. Наші пращури відбирали найцінніші надбання, збагачуючи їх, і бережливо передавали з покоління до покоління. Отож не забудьмо свого прямого обов'язку і продовжимо справу наших предків.

07 червня 2019 року працівниками публічної бібліотеки ім. В. Грабовецького спільно з Благодійним фондом  “Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ”, Молодіжною радою та ГО "ДІЄ. Добрі Ідеї Єднають" організовано майстер-клас по плетінню весільного вінка. Проводила його майстриня з села Рунгури Ганна Стефак, яка поділилася секретами та передала свої навики молодому поколінню.

Молодь мала змогу повчитися у майстрині плетінню весільного вінка, послухати весільні пісні у виконанні фольклорних колективів с. Рунгури та селища Печеніжин, перейнятися неймовірною атмосферою давнього обряду. На свято завітав настоятель церкви Святого Димитрія Солунського протоієрей отець Микола, депутат обласної ради Дмитро Лащук, які словами вдячності звернулися до присутніх.

«Ми можемо поділитись із світом нашим розумінням Добра, Миру і Злагоди, Роду і Родини, Рідної Землі – Батьківщини, умінням жити, творити і берегти наші традиції і обряди. Адже все у нашому світі  починається з віночка із чебрецю, м’яти та любистку»  – зазначила майстриня Ганна Стефак.

Довго за чашечкою запашного чаю та ароматної кави лунали весільні латканки та українські народні пісня.

Працівники бібліотеки щиро вдячні присутнім за те, що надбання нашого народу не забувається, а передається молодому поколінню.

                          З повагою в.о. начальника відділу культури і туризму Світлана Якубенко  

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше