Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Весілля в умовах карантину: основні заходи

Новина
06.07.2020

Через карантин закохані пари, які вирішили одружитися, стали заручниками ситуації. Проте нещодавно глава МОЗ Максим Степанов повідомив, що святкувати весілля можна навіть під час карантину. Але з обмежувальними заходами.

Разом із Головним управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області пояснюємо, як правильно організувати весілля, аби і здоровим залишитися, і не отримати штраф за порушення карантину. Коли епідемія піде на спад, а учасників — не більше 10-ти Урочисту церемонію весілля – реєстрацію шлюбу та вінчання — рекомендують проводити під час адаптивного карантину у разі його послаблення при згасанні епідемії коронавірусу COVID-19. Брати участь у проведенні церемонії весілля можуть не більше 10 осіб за умови дотримання карантинних обмежень.

Опитування та температурний скриніг Організатори весілля повинні мати список всіх, хто братиме участь у церемонії, а також — дату і час перебування на урочистостях, прізвище, ім’я по батькові, адреси проживання, номери телефонів. За день до проведення слід з’ясувати, чи ніхто із запрошених не захворів.

Якщо в когось є ознаки респіраторної інфекції, вони були в контакті із хворим на COVID-19 останні 14 днів, повинні знаходитися на самоізоляції або обсервації — на весілля їх пускати не можна. Учасники весілля повинні самостійно провести температурного скринінгу, дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 метра (1 особа на 5 м2) та маскового режиму —одягнутий респіратор або захисна маска у громадських будівлях та автомобільному транспорті.

За столиком — не більше чотирьох людей Весілля можна проводити вдома чи в закладі громадського харчування — ресторані, кафе, їдальні. Організатори мають переконатись у дотриманні протиепідемічних вимог в закладі громадського харчування. На вході до закладу або будівлі, де буде церемонія весілля, слід організувати місця для обробки рук антисептиками. Гостей розміщують на відстані не менше 1,5 метри між сусідніми столами.

За столиком може бути тільки по 4 людини (без урахування дітей віком до 14 років). Посуд, в якому подають страви, в закладі громадського харчування потрібно мити при високій температурі у посудомийній машині з використанням миючих засобів. Якщо весілля проводиться вдома — посуд слід кип’ятити 30 хвилин. Учасники весілля повинні: обробити руки антисептичним засобом перед входом в заклад/будівлю; дотримуватись соціальної дистанції в 1,5 м.; заходити до закладу та пересуватись в ньому вдягнені в захисну маску, що прикриває рот і ніс (крім часу сидіння за столом з ціллю приймання їжі та напоїв).

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше