Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Корисна інформація про реєстрацію шлюбу

Новина
30.05.2019

Всі філософи світу  стверджують, що кохання - це найцінніший скарб і його шукають по всьому світу, а воно може бути зовсім поруч.

З 2016 року 160 пар виявили бажання зареєструвати шлюб у нашій громаді.  

На сьогоднішній день в Україні немає прив’язки до прописки молодят і подавати заяву на реєстрацію шлюбу можна абсолютно в будь-який орган державної реєстрації актів цивільного стану (далі - РАЦС) на території України. Дана обставина надає нареченому і нареченій можливість вибрати місце проведення одруження на свій смак і відповідно до власних критеріїв (зручне розташування РАЦСу, красивий зал, улюблене місце, найменша статистика розлучень і т.д.).

Справжнє кохання – це не тільки ейфорійне, стихійне почуття. Це свідомий вибір і Ви погоджуєтесь любити один одного в радості і горі, в бідності і багатстві, в здоров`ї та в хворобі.

Кохання – це джерело натхнення, радості, енергії, стимул жити та творити, створювати і вдосконалюватися.

Державна реєстрація шлюбу призначається зазвичай через місяць після подачі заяви. За наявності поважних причин, підтверджених документально таких, як вагітність нареченої, тривале відрядження, загроза життя одного із подружжя, реєстрація може бути проведена навіть у день подачі заяви.

Для державної реєстрації шлюбу потрібно надати наступні документи:

паспорт громадянина України;

квитанція про сплату державного мита або документ, що підтверджує право звільнення від сплати державного мита;

документ, що підтверджує припинення попереднього шлюбу (якщо шлюб повторний);

документ, що підтверджує причину скорочення строку державної реєстрації шлюбу.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше