Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Верховна Рада запровадила штрафи за появу без маски у громадських місцях

Новина
07.11.2020

Депутати встановили штрафи від 170 до 255 грн.

Верховна Рада України посилила відповідальність за відсутність масок в період карантину в громадських місцях. За відповідний законопроект на засіданні 6 листопада проголосували 267 нардепів.

Депутати доповнили статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення відповідальністю за ігнорування особистих масок у період карантину.

Тепер через перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без респіратора чи захисної маски можна отримати штраф від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів, тобто від 170 до 255 грн.

Напередодні міністр охорони здоров'я Максим Степанов уточняв, що відтепер протокол виписуватимуть на місці. А штрафи зможуть виписувати як працівники Нацполіції, так і представники епідемічного контролю та органів місцевого самоврядування.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше