Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У неділю, 26 лютого, Президент України Володимир Зеленський провів пресконференцію у межах форуму «Україна Рік 2024»

Новина
26.02.2024
У неділю, 26 лютого, Президент України Володимир Зеленський провів пресконференцію у межах форуму «Україна. Рік 2024» і розповів про правдиві факти щодо втрат на фронті, підтримку міжнародних партнерів та постачання зброї.
 
Коротко, на чому наголосив Глава держави:

Про втрати ЗСУ:

  • «31 тисяча українських військових загинула в цій війні. Ні 300 тисяч, ні 150 тисяч, про що бреше Путін… Але тим не менш, кожна ця втрата - велика втрата для нас».
Про затримку допомоги США:
  • "Конгрес США ухвалить позитивне рішення щодо допомоги Україні. Україна розраховує на підтримку Конгресу. Під час зустрічі з сенаторами проінформував представників обох партій, що допомога потрібна протягом місяця. Важливо, що йдеться передусім не про фінансову допомогу, а про зброю. Американська допомога – це питання не фінансового резерву. Це питання конкретних пакетів зброї, наповнення конкретного захисту нашої держави”.
Про протести польських фермерів:
  • "Український Уряд веде перемовини із Урядом Польщі щодо врегулювання ситуації. Якщо ж перемовини не допоможуть досягти порозуміння, то Україна «буде захищати свій бізнес». Розуміємо, що протести польських фермерів біля польсько-українського кордону – це «політична історія» та наслідок внутрішньополітичної боротьби у Польщі".
Про контрнаступ:
  • "Росія знала про плани України щодо контрнаступу ще до того, як вони почалися. Втім, Україна має план на 2024 рік, але його деталі на загал не будуть розкривати".
Про можливі переговори з Путіним:
  • "Не виключено, що Путін може захотіти припинити воєнні дії у разі сильного економічного тиску. «Тоді він буде шукати як зупинити цю війну, думати про внутрішню безпеку».
Про розширення зернових коридорів:
  • "Україна розглядає можливості розширення зернових кордонів, зокрема, з відкриттям судноплавства у Миколаєві. У цьому Україні може допомогти Туреччина".
Про візит Макрона та нові деталі щодо підтримки Франції:
  • "Днями анонсовано візит Президента Франції до України. Важливо, що з візитом Макрона з’являться ще деякі деталі щодо підтримки України".
Про гарантії безпеки для України:
  • «Україна немає іншого вибору, ніж гарантувати собі безпеку. Безпека має бути як внутрішня так і зовнішня. Вона повинна бути гарантованою і нами – внутрішньою безпекою, нашою сильною армією, допоки ми не в НАТО, і також гарантіями безпеки від наших партнерів».
2024 рік – переломний у повномасштабній війні для України:
  • "Третій рік повномасштабної війни – переломний. Від нього буде залежати формат закінчення війни. У 2022 році Україна намагалась вижити, а у 2023 році – вистояти. Нинішній рік є роком виборів, існує багато викликів ззовні та всередині. В цей переломний рік потрібна мужність і стійкість, щоб вижити. Для нашої перемоги ми зобов’язані і надалі бути об’єднаними та підтримувати ЗСУ!"
Разом до перемоги!
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше