Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Засідання
14.03.2019

Сьогодні, 14-го березня, під головуванням Печеніжинського селищного голови Ігоря Довірака, за участю старост сіл, керівників структурних підрозділ ради, начальника Коломийського МРВ УДСНС Ігоря Вацика, представників  ДП "Коломийський лісгосп" та  Коломийського агролісгоспу відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядок денний були винесені три питання:

  • про готовність органів місцевого самоврядування та спеціалізованих служб щодо пропуску льодоходу, повені та паводків в 2019 році;
  • про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів і сільськогосподарських угідь у літній період 2019 року;
  • про виконання заходів щодо попередження пожеж на об'єктах з масовим перебуванням людей.

Розглядаючи ситуацію по першому питанню про підготовчі та впроваджені заходи щодо зменшення можливих наслідків повені в об'єднаній громаді виступили Печеніжинський селищний голова Ігор Довірак, інспектор цивільного захисту та техногенної безпеки Степан Шовгенюк, начальник Коломийського МРВ УДСНС Ігор Вацик.

Підсумовуючи виступи доповідачів, проведена попередня оцінка негативного впливу повені на об’єкти життєзабезпечення населення, садиб та будівель, визначені заходи щодо захисту й забезпечення сталого функціонування.

По другому питанню щодо протидії масовим пожежам доповів Ігор Вацик. Відповідно до протокольного рішення комісії, виконавчими органами  селищної ради  будуть вживатися жорсткі адміністративні та штрафні санкції за спалювання сухої трави та інших порушень в сфері благоустрою.

По питанню про виконання заходів щодо попередження пожеж на об'єктах з масовим перебуванням людей доповів Ігор Вацик.  Відповідно до протокольного рішення комісії керівникам структурних підрозділів освіти та культури, в закладах , яких виявлено порушення правил пожежної безпеки надано протокольні доручення та часові терміни щодо усунення даних порушень.

Статистика пожеж станом на 13.03.2019 року на території Печеніжинської ОТГ

п/п

Населений пункт

Всього

Необережне поводження з вогнем

Суха трава

Пічне опалення

Електрика

Загинуло людей на пожежах

1.

см.Печеніжин

2

1

 

 

1

1

2.

с.Слобода

 

 

 

 

 

 

3.

с.Кийданці

1

 

1

 

 

 

4.

с.Марківка

1

 

1

 

 

 

5.

с.Молодятин

2

 

1

1

 

 

6.

с.Сопів

2

 

1

1

 

 

7.

с.Рунгури

 

 

 

 

 

 

8.

с.Княждвір

2

1

1

 

 

 

9.

с.Малий Ключів

 

 

 

 

 

 

Всього

10

2

5

 

1

1

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше