Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Субсидія готівкою

Важлива інформація
21.03.2019

Починаючи з березня, частина тих, хто отримує субсидії, розраховуватимуться за комунальні послуги готівкою. Рішення про це уряд ухвалив 6 лютого 2019 року (Постанова КМУ від 06.02.2019р. №62).

У березні "Укрпошта" має доставити повідомлення про те, скільки коштів надійде субсидіанту і де їх отримати.

Всі, кому призначено субсидію у 2018 році (так звані "старі" субсидіанти) отримають у березні кошти для оплати лютневих платіжок. Ними субсидіанту необхідно самостійно розрахуватися за лютневі комунальні платежі. У квітні – прийдуть кошти за березень, у травні - за квітень.

Одержувачі субсидій зможуть отримати гроші в "Ощадбанку" через систему "Швидка копійка". Там же, в "Ощадбанку", зможуть отримати субсидію пенсіонери, які отримують пенсію саме у цьому банку.

Якщо пенсійні виплати здійснюються через інші уповноважені банки, то субсидію можна буде отримати за пенсійною карткою цього банку.

Пенсіонери, які отримують пенсію на пошті, повинні там же отримати  і житлову субсидію.При цьому усі виплати пенсіонерам мають надійти одночасно із пенсією.

Щоб отримати субсидію тим, кому вона призначена з 2018 року, і хто не є пенсіонером, необхідно  зареєструватися на офіційному сайті Ощадбанку: www.oschadbank.ua.  або в контакт-центрі за тел.:  

0 800 210 800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по території України) та звернутися до банку з паспортом  та ідентифікаційним кодом.

Якщо між призначеною субсидією і реальними платіжками буде різниця, тобто, якщо отримувач субсидії зміг зекономити і використав менший обсяг послуг, він зможе розпоряджатися готівкою на власний розсуд.

Всі, хто звернувся за субсидією у 2019 році, так звані "нові" субсидіанти, поки що отримуватимуть субсидії "по-старому" – у безготівковій формі на спеціальний рахунок в "Ощадбанку".

Проте зекономлені кошти також можна буде отримати готівкою по завершенні опалювального сезону.

З лютого таке поняття як обов'язковий платіж скасовується. Субсидіанти отримуватимуть всю суму допомоги на руки і зобов’язані самостійно розрахуватися за спожитий у лютому газ та електроенергію.            

У травні, по завершенні опалювального сезону, уряд обіцяє проаналізувати два варіанти виплати субсидій і обрати більш ефективний, за яким будуть призначатися і виплачуватися субсидії у наступному опалювальному сезоні.

 

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше