Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Створено робочу групу з написання проєктів, формування ідей та пошуку пріоритетних напрямків

Новина
08.12.2021
Ми чітко розуміємо, що майбутнє громади за проєктним менеджментом. Зараз громади повинні думати про свій розвиток та залучення інвестицій.
 
З ініціативи селищного голови Ігоря Довірака створена робоча група з написання проєктів, формування ідей та пошуку пріоритетних напрямків, для взаємодії з усіма відділами селищної ради та залучення додаткових джерел наповнення бюджету.
 
  • ✅Це системна і командна робота, яка дає свої плоди, адже зараз на стадії реалізації проєкт міжмуніципальної співпраці «Стежками карпатських громад». Реалізація проекту спрямована на створення туристичних маршрутів, які будуть проходити між Печеніжинською, Коломийською, Ланчинською та Нижньовербізькою громадами.
  • ✅Ще один спільний проєкт з Коломийською міською радою «Створення онлайн-біснес платформи «Розвивай своє» - автоматизований онлайн-ресурс з метою підтримки малого та середнього бізнесу, збору, формування та поширення інформації про місцевих виробників та надавачів послуг, для залучення споживачів з різних регіонів.
  • ✅Та проєкт ПРООН «Безпечна громада». На території нашої громади створена місцева пожежна команда, яка обслуговує всі 9 населених пунктів громади. Проєктом передбачено оновлення інвентарю та спецзасобів пожежників, що дозволить якісніше рееагувати на надзвичайні ситуації та розширити спектр їхніх послуг.
  • ✅Пріоритетним напрямком є розвиток туристичного потенціалу громади. В робочій групі спільно з спеціалістами відділу інвестицій працює відділ культури та туризму і результатом стала перемога проєкту у 12 обласному конкурсі проєктів розвитку місцевого самоврядування під назвою "Центр культурної спадщини Щепановського".
☝️Ініціатива передбачає відродження наявної матеріальної культурної спадщини громади. Адже в Печеніжині розташована будівля піонера нафтової промисловості Галичини, автора першої програми реформування економіки краю, Станіслава Щепановського.
Підприємець взявся за розробку нафтового родовища в Слободі Рунгурській (сучасне село Слобода, Печеніжинська ТГ.
 
Щепановський виявив тут великі запаси нафти, поставив видобуток цього цінного викопного на промислову основу. У Слободі Рунгурській з’явилися бурові установки, інша техніка. Видобуток нафти різко зріс. Отриманий прибуток підприємець інвестував в будівництво великого нафтопереробного заводу в сусідньому селищі Печеніжин. З’єднав його з Слободою Рунгурською нафтопроводом, а з Коломиєю – залізничною гілкою.
Оскільки будівля багата історично та культурно в рамках проекту планується його реконструкція та створення там Центру культурної спадщини, який би став магнітом для туристів.
 
💬Робота робочої групи триває, зараз чекаємо результати ще по декількох проєктах, які сподіваємося слугуватимуть розвитку нашої громади. Безпосередньо два проєкти подані на Єврорегіон-Карпати пройшли адмін. оцінку та передані експертам для відбору.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше