Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Станіслав Вінценз - символ культури на Гуцульщині

Новина
30.11.2021
В чарівному краю, де все оповито таємничим духом, сповнене нерозгаданих таємниць, легендарних міцних думок опришків, останнього осіннього дня, в селі Слободі Рунгурській в родині промисловця Фелікса Віценза народився син, якого назвали Станіславом, в майбутньому польський письменник, етнограф, "приятель старих гуцулів".
 
Дід і батько хлопчика володіли місцевими нафтовими родовищами, родинний бізнес успадкував і Станіслав Вінценз. Але долі було завгодно, щоби по-справжньому він уславився у світі літератури.
 
До сьогодні в Слободі є пам'ятник Вінцензу. Завдяки активістам, працівникам культури та освіти, ще в 2018 році реалізовано проект Бюджету участі "Стежками Вінценза. Від мрії до дії" (авторка Оксана Жолоб).
 
Тепер місце поблизу пам'ятника гарно облаштовано, тут можна відпочити на зручних лавочках, почитати цікаву історію з життя письменника і просто насолодитися мальовничими краєвидами Слободи та магічним духом гір.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше