Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Впровадження послуг соціального захисту в громаді

Соціальна сфера
18.07.2019

В Івано-Франківському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe, 16-17 липня проводився дводенний тренінг «Повноваження та послуги соціального захисту в ОТГ: стан, проблеми та перспективи», в якому активну участь прийняв начальник відділу соціальної роботи Печеніжинської ОТГ.
Першого дня , спільно з Департаментом соціальної політики Івано-Франківської облдержадміністрації, проговорено про розвиток соціальної сфери та соціальних послуг у громадах, зокрема в рамках тренінгу було акцентовано увагу на таких напрямках:

  • отримання державних соціальних допомог, компенсацій та житлових субсидій;
  • розвиток соціальних та реабілітаційних послуг у територіальних громадах;
  • порядок направлення дітей на оздоровлення та відпочинок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;
  • надання пільг окремим категоріям громадян;
  • надання матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції, Операції Об’єднаних Сил, та членам їх сімей; надання матеріальної допомоги учасникам бойових дій на території інших держав та членам їх сімей;
  • санаторно-курортне лікування пільгових категорій осіб та психологічна реабілітація постраждалих учасників Революції Гідності,учасників АТО,(ООС);
  • організація роботи щодо захисту прав та інтересів дітей, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

За офіційними даними в Івано-Франківській області зареєстровано більш ніж 100 тисяч одержувачів соціальних допомог, а різними видами соціальних послуг користується значно більше мешканців області. При цьому, за словами радника з питань муніципальних послуг Івано-Франківського ЦРМС Марії Баран, саме сфера соціальних послуг наразі недостатньо розвинена в ОТГ і потребує більше уваги.

Зазначаємо, що в Печеніжинській об’єднаній громаді вже зроблено певні кроки в даному напрямку, а саме функціонує відділ соціальної роботи, де по даному напрямку можна отримати кваліфіковану консультацію та допомогу.

 В рамках другого дня тренінгу організованого Івано-Франківським ЦРМС проведено більш практичні дослідження надання соціальних послуг. А саме: обговорили можливості та проблеми надання соціальних послуг ветеранам та учасникам бойових дій; відвідали Тлумацький районний реабілітаційний центр і відділення стаціонарного догляду Тлумацького районного територіального центру соціального обслуговування.

Також учасники тренінгу відвідали перший в Україні будинок підтриманого проживання, який минулого тижня запрацював в Обертині з ініціативи Української благодійницької мережі.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше