Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сьогодні розповімо вам про сім’ю з Марківки, яка щороку вирощує смачну полуницю, малини, ожини, суниці і ще чимало фруктів та овочів

Новина
04.07.2022
Сьогодні розповімо вам про сім’ю з Марківки, яка щороку вирощує смачну полуницю, малини, ожини, суниці і ще чимало фруктів та овочів. Цього року вони по-особливому плекають свій урожай, адже розуміють необхідність забезпечення якісною, екологічно чистою продукцією.
 
Ми побували в чудовому мальовничому селі і поспілкувалися з пані Любою Литвиненко, яка від раннього дитинства працює на землі. Любов до вирощування різних культур привила пані Любі її мама, яка теж щороку садила запашну полуницю. Жінка ділиться, що для вирощування різних ягід земля придатна, правда для хорошого урожаю потрібна система поливу, особливо в посушливе літо. Про полуницю вона може розповідати годинами, каже, що це її улюблена рослина. Можливо через дбайливі руки і таку любов, яку вкладає жінка в свою роботу, її ягоди дуже смачні, соковиті, солодкі та запашні. Хто одного разу скуштує полуницю придбану у пані Люби, буде її постійним клієнтом. Ще є сорти ягід, які дають плоди до пізньої осені.
 
Пані Люба каже, що всі городи обробляють разом з чоловіком Андрієм, допомагають їм онуки. Також свої малини та ожини вирощує їхня дочка Неля, яка перейняла в мами майстерність. У шлюбі прожили уже майже 45 років, весь цей час разом працюють на землі, за цей період їх знають в різних куточках району через смачну продукцію. Цілий день подружжя розписаний по хвилинах, кожен має свій обов’язок, звикли працювати разом, підтримувати одне одного.
 
На наступний рік вони планують продовжувати вирощувати урожай, підготовка відбувається уже зараз. Це дуже копіткий процес, яким займається жінка, вони сама сіє та вирощує розсаду на наступний урожай, особливо тішиться полуниці та суницям. Останні нещодавно висіяла у парнику, уже поволі починають з’являтися малесенькі пагони, а наступного року – це вже будуть смачні ягоди🍓🍇
 
Також жінка хоче вирощувати спаржу. Уже планує, де саме буде її висаджувати, як подбає про полив, щоб був хороший врожай.
 
Подивившись на всі поля сім’ї Литвиненків виникає питання, як вони все встигають та звідки беруть сили, ось, що на це каже пані Люба: «Я з маленької дитини привчена до роботи, для мене це не тяжкий труд, а робота, яка приносить задоволення. Особливо коли бачиш плоди своєї роботи і розумієш, що вони принесуть користь іншим. Взимку часто уявляю майбутній урожай, в думках планую, що і де ми будемо садити».
 
Нещодавно сім'я отримала добрива від Тімак Агро Україна в рамках всеукраїнської ініціативи Сади Перемоги. За свій чималий досвід городництва використовували різні добрива і мають з чим порівняти. Радіють, що зможуть покращити врожайність, а також підживити рослини з допомогою високоякісних добрив.
 
Садимо для Перемоги 🇺🇦
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше