Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сьогодні 35-ті роковини Чорнобильської катастрофи

Новина
26.04.2021
Вже 35 років Україна живе з болем Чорнобиля. Це проблема, що торкнулась майже кожної української сім’ї та всього світу. А ще це найбільша світова техногенна катастрофа з епіцентром за 100 кілометрів від Києва.
 
26 квітня ще і Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій та катастроф, що був запроваджений у вересні 2003 року. Це день, який назавжди змінив історію Чорнобильської АЕС. День, який сколихнув увесь світ та змінив ставлення до використання мирного атома. День, який змінив долі сотень тисяч людей.
 
Дякуємо усім ліквідаторам за те, що ви є, продовжуєте життя і продовжуєте розповідати людям про те, що сталося 35 років тому – подію, яка змінила ментальність людей, філософію життя багатьох з нас, яка змусила по іншому подивитись на екологічні проблеми не лише в Україні, а й усьому світі.
 
Та чи знаємо ми достатньо про Чорнобиль, його минуле, сучасне й майбутнє? Що розкажемо про нього наступним поколінням та як нам говорити про нього зі світом? До 35-х роковин Чорнобильської катастрофи ГО «Європейський Інститут Чорнобиля» презентує серію онлайн-заходів, до яких може долучитися кожен небайдужий і повернути тим самим Чорнобиль у поле свідомості суспільства.
 
Приєднатися ви можете за посиланням ⤵️
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше