Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Символічно, першого жовтня в Міжнародний день музики, в Печеніжинській дитячій музичній школі відбулись заходи: посвячення кімнати-музею та вшанування світлої пам'яті багаторічної директорки школи Марії Михайлівни Маївської

Освіта
02.10.2022
Символічно, першого жовтня в Міжнародний день музики, в Печеніжинській дитячій музичній школі відбулись заходи: посвячення кімнати-музею та вшанування світлої пам'яті багаторічної директорки школи Марії Михайлівни Маївської.
 
Педагогічний колектив школи обладнав кімнату-музей пам'яті своєї керівниці та ідейної натхненниці створення музичної школи Марії Маївської. Серед експонатів також є куток присвячений історику, академіку Володимиру Грабовецькому. Адже покійна, Марія Михайлівна, хотіла створити кімнату-музей присвячену саме видатному вихідцю селища Печеніжин, з яким роки товаришувала, тож педагоги не залишили осторонь її ідею а втілили в життя.
 
Марія Маївська - це багаторічна директорка Печеніжинської дитячої музичної школи, талановита, мудра, неординарна особистість, яка з молодих років палко віддавала себе справі розбудови культурних осередків, громадянського суспільства та незалежної України.
Марія Михайлівна, громадська діячка, Почесна жителька м. Коломиї, була професіоналом високого класу, блискучою організаторкою, мудрою керівницею.
 
З 1990 року Марія Михайлівна очолювала ДМШ в Печеніжині. За цей час, під її керівництвом виховано сотні талановитих музикантів, активних громадян, які завжди з вдячністю будуть згадувати про свою вчительку.
 
Щоб вшанувати світлу пам'ять Марії Михайлівни, педагога, справжньої патріотки України, талановитої музикантки, деригентки та поетеси, щедрої душею жінки, люблячої матері, берегині духовних і національних цінностей, зібралися її колеги-педагоги, керівництво громади, працівники відділу культури, учні школи та настоятель храму УГКЦ святого Архистратига Михаїла отець Назарій.
 
Щемно звучали музичні інструменти, наповнювалися сльозами очі присутніх при спогадах про Марію Маївську, були зачитані її поетичні твори, виконані її улюблені гуцульські мелодії та повстанські пісні в її аранжуванні
 
Марія Маївська залишила на землі високий духовний спадок і вічну пам’ять про незгасну свічу її гарячого серця. Її життя, діяльність, творчість, ставлення до держави, до людей завжди будуть прикладом для нащадків.
 
Її чарівний погляд з портрету випромінює світло, материнську ласку і тепло, а вуста ніби говорять слова Кобзаря: "Борітеся-поборете, вам Бог помагає! "
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше