Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Щоб не наражатись на небезпеку, будьте обережними у спеку

Новина
19.06.2024
Будьте уважними в спекотний період, особливо поблизу енергооб’єктів. Протягом 19-21 червня рятувальники Прикарпаття попереджають про надзвичайно високу (4-го та 5-го класу) пожежну небезпеку. Тому зараз важливо дотримуватися базових правил, щоб вогонь не охопив електричне обладнання та не став причиною масових знеструмлень.
 
❗️Енергетики АТ «Прикарпаттяобленерго» нагадують про охоронну зону, що відводиться біля повітряних ліній електропередач (ширина залежить від напруги лінії):
  • 2 метри - до 1 кВ
  • 10 метрів - до 20 кВ
  • 15 метрів - 35 кВ
  • 20 метрів - 110 кВ
  • 25 метрів - 150, 220 кВ
  • 30 метрів - 330, 400, 500, +(-)400 кВ
  • 40 метрів - 750 кВ
В охоронних зонах біля ліній електропередачі та трансформаторних підстанцій категорично забороняється розводити багаття, спалювати сухостій, залишати легкозаймисті матеріали та складати сміття. Також не варто наближатися до розподільних щитків, трансформаторів та інших об’єктів енергопостачання, не намагайтеся втручатися в їхню роботу. Окрім ризику для життя, це може спричинити пошкодження та, як наслідок, знеструмлення світла.
 
‼️Якщо ви стали свідком займання та поширення вогню, не зволікайте та терміново телефонуйте на номер «101». У випадку, коли полум’я охопило електричні мережі чи обладнання, телефонуйте в кол-центр АТ «Прикарпаттяобленерго» за номером: 0 800 50 40 20.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше