Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Робочий візит у Печеніжинську селищну територіальну громаду Заступницею голови райдержадміністрації Ганни Кравчук та представниками управління соціально-економічного розвитку Коломийської райдержадміністрації

Новина
13.03.2024
Робочий візит у Печеніжинську селищну територіальну громаду
Заступниця голови райдержадміністрації Ганна Кравчук та представники управління соціально-економічного розвитку Коломийської райдержадміністрації Уляна Мандрусяк та Оксана Сушириба зустрілися з керівницею відділу культури Печеніжинської селищної ради Світланою Якубенко та секретарем селищної ради Олександрою Дудінчук.
 
Під час зустрічі обговорили ряд важливих питань, одне з яких - охорона об’єктів культурної спадщини та укладання охоронних договорів.
 
На території громади налічується 9 пам’яток культурної спадщини, це є храми, які споруджені в 1800 роках.
 
Варто зазначити, що відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини» усі власники пам’яток або уповноважені ними органи, зобов’язані укласти з органом охорони культурної спадщини охоронні договори.
 
Результатом наради стануть рекомендації територіальній громаді щодо виконання вимог Закону України «Про охорону культурної спадщини» та інших нормативно-правових актів у цій сфері.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше