Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Щодо прав споживачів. Поради мешканцям Прикарпаття, якщо вони пошкодили або розбили товар в магазині.

Правова консультація
19.04.2019

Покупець не зобов’язаний платити за пошкоджений у магазині товар,- роз’яснює начальник головного територіального управління юстиції Микола Станіщук.

«Багатьом доводилося стикатись із неприємною ситуацією, коли у магазині Вас зобов’язують оплатити за пошкоджений або розбитий товар, я хочу зазначити, що це є грубим порушенням прав, оскільки, згідно з Цивільним кодексом України, поки продукція не придбана, ризик пошкодження лежить на власникові магазину»,  – зазначає посадовець.

Якщо адміністрація магазину, охорона наполягають на оплаті товару?

Якщо адміністрація або охорона магазину наполягає на оплаті пошкодженого товару – вимагайте скласти акт про нанесення шкоди та надати факти, які доводять Вашу вину.

Якщо адміністрація/охорона магазину не випускає Вас з приміщення – посилайтесь на Закон України “Про захист прав споживачів”, яким забороняється вимога оплати продукції без згоди споживача.

Коли ж після усіх аргументів Вас примушують платити за розбитий або пошкоджений товар та відмовляються скласти акт порушення на місці – викликайте поліцію

«Важливо знати: Що вина покупця то обов’язок заплатити за знищений чи пошкоджений товар встановлюється судом. На місці нічого не оплачується тільки фіксується»,- пояснює очільник обласного управління юстиції Микола Станіщук.

Куди звернутися за допомогою?

- Цілодобова гаряча лінія Держпродспоживслужби: 044 364 77 80

- Адреси (телефони) територіальних органів Держпродспоживслужби

www.consumer.gov.ua.

- Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги:

0 800 213 103

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше