Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Покрокова інструкція одержання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам

Соціальна сфера
28.03.2022
Через війну росії проти України внутрішньо переміщені особи, які змушені покинути місце постійного проживання, можуть отримати від держави допомогу на проживання.
 
Допомога внутрішньо переміщеним особам на проживання становить
3000грн.- на кожну дитину або особу з інвалідністю;
2000грн.- на кожну іншу особу.
 
Як отримати допомогу?
Право на допомогу мають особи які прибули з територій, перелік яких відповідає розпорядження КМУ від 06.03.2022 № 204-р.
Для отримання допомоги необхідно здійснити поетапно такі дії .
Стати на облік ВПО (внутрішньо переміщена особа)
Для цього необхідно особисто подати заяву до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення (або ЦНАП) Печеніжинської селищної ради, при наявності паспорта, ідентифікаційного номера та свідоцтва про народження дітей (оригінали та копії).
 
Отримати довідку про взяття на облік ВПО.
Подати заяву на отримання допомоги.
дистанційно через портал Дія;
 
особисто до підрозділу органів соціального захисту населення у громаді (при наявності паспорта, ідентифікаційного номера, свідоцтва про народження дітей, довідки ВПО, реквізити банку (оригінали та копії
4.Отримати виплату на власний банківський рахунок
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше