Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Печеніжинський ліцей отримав набори “LEGO Education SPIKE Prime” та навчальні матеріали для впровадження програми FIRST LEGO League Challenge

Новина
11.01.2022
Робототехніка у Печеніжинському ліцеї з’явилась завдяки отриманому у 2021 році гранту Class Pack від ГО «Інноваційні освітні технології». Заклад освіти отримав набори “LEGO Education SPIKE Prime” та навчальні матеріали для впровадження програми FIRST LEGO League Challenge, ключовими аспектами якої є робототехніка, дослідження та лідерство.
З того часу, в ліцеї діє гурток “Lego-програмування” для дітей 9-16 років. Ми є амбасадорами програми FIRST LEGO League в Україні, надихаємо дітей вивчати STEM–науку, технологію, інженерію, програмування та математику – все те, що рухає прогрес людства вперед. А також долучатись до вирішення актуальних світових питань за допомогою їхньої улюбленої іграшки – конструктора LEGO Education.
 
Зараз учні, які відвідують гурток готуються до відбіркового турніру з робототехніки. Використовуючи набори LEGO, кожна команда проектує, конструює та програмує повністю автономного робота для змагання на спеціальному полі з місіями, які необхідно виконати. Також діти досліджують тему поточного року, обирають актуальну проблему світового значення та придумують інноваційне рішення.
 
Вони вчаться працювати в команді, проявляючи кожен свої здібності. Наприклад, деяким дітям краще подобається програмувати роботів, іншим краще вдається конструювати їх, придумувати дизайн та удосконалювати їх механізми. Деякі працюють над створенням інноваційного проєкту, розробляють моделі, схеми, працюють над логотипом команди тощо. Але всі діти діляться та обмінюються між собою в команді своїми ідеями, досвідом та напрацюваннями і разом приймають рішення.
 
У своїй діяльності маємо на меті сприяння розвитку та формуванню українського інженерно-технічного пулу талантів, вихованню спеціалістів з сучасним інженерним мисленням, здатних вирішувати надскладні завдання у високотехнологічних галузях економіки, а також сприяння створенню умов для самореалізації кожної талановитої особистості.
 
Дякуємо за інформацію керівниці гуртка Мар'яні Федус
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше