Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Печеніжинська громада – частина масштабної ініціативи «Сади Перемоги». Підсумки року

Новина
28.12.2022
Війна відібрала третину врожаю України. «Сади Перемоги» – це відповідь українців окупантам на загрозу голоду. Тому ми, в тилу, однозначно вирішили вступати в "городні війська" та не марнувати жодної ділянки землі. Господарі та господині зрозуміли, що завдання кожного з нас - забезпечити продовольством не лише свою сім’ю, а й підтримати українців на тимчасово окупованих територіях, внутрішньо переміщених осіб та всіх, хто на передовій. Тому жоден клаптик землі не має пустувати.
 
Участь в ініціативі потребувала розроблення плану активних дій, тому була затверджена Програма підтримки самозабезпечення Печеніжинської територіальної громади харчовими продуктами на 2022-2024 роки «Сади Перемоги». В умовах війни одним з основних завдань в 2022 та наступних роках є забезпечення достатньої кількості харчових продуктів для жителів громади та зростання можливостей щодо поставок для інших регіонів України та потреб ЗСУ.
 
Ініціативу підтримали у всіх 9 населених пунктах громади, діти та молодь висаджували присадибні ділянки поблизу навчальних закладів. Не залишилися осторонь і внутрішньо переміщені особи, почувши про всеукраїнську ініціативу Сади Перемоги вирішили також виростити свій город перемоги. Вирощували овочі не тільки для своїх потреб, а частину урожаю передавали іншим людям, які тимчасово змушені покинути власні домівки.
💬"Робота на городі допомагала відволіктися та хоч на деякий час не думати про погані новини. Коли спостерігала як проростають огірки, цибуля та інші овочі, дуже раділа, бо розуміла, що своєю працею приношу користь", - ділиться враженнями Анна Кабакіна з Запорізької області.
 
В рамках ініціативи отримали також і захист від шкідників. Захист рослин від шкідників - запорука хорошого урожаю.
 
💬«Препарати швидко знищують шкідників, безпечні для довкілля, споживачів та рослин. Добрива використовуються для нормалізації живлення рослин, підвищують швидкість росту і якість рослин. Високоякісні добрива покращили врожайність на території Печеніжинської громади. Також це чудовий засіб захисту овочів. Цього року в Марківці та інших селах громади люди по-особливому плекали свій урожай, адже розуміли необхідність забезпечення якісною, екологічно чистою продукцією», - говорить староста с. Марківка Іван Копильців.
 
На наступний рік ми надалі плануємо продовжувати вирощувати урожай перемоги, а підготовка відбувається уже зараз. Нещодавно отримали насіння моркви, помідорів, цибулі, броколі, баклажанів, кабачків та латуку в рамках всеукраїнської ініціативи Сади Перемоги.
 
Разом плекаємо урожай перемоги та віримо в перемогу України!
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше