Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Печеніжині урочисто відзначили День Державного Прапора України!

Новина
23.08.2019

Сьогодні, 23 серпня, у День Державного Прапора України біля Печеніжинської селищної ради  відбулась урочиста церемонія підняття державного стягу.

З вітальним словом до присутніх звернувся селищний голова Ігор Довірак.

«Шановні жителі громади! День Державного Прапора України ми традиційно відзначаємо напередодні Дня Незалежності. Прапор нашої держави за останні роки неодноразово підкреслив свою важливість –  це той символ, та віра, за яку сотні, тисячі людей боролися і продовжують боротися, відстоювати нашу незалежність. Ми сьогодні, піднімаємо прапор, адже це символ незламності, великої боротьби та перемоги»,— сказав селищний голова.

Учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні, військовослужбовців, бійців Національної гвардії та  добровольців, які загинули на сході України – всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої з вами єдиної України.

З історії  Свята – Дня Державного Прапору України

День Державного Прапора України — державне свято України, яке відзначається щорічно 23 серпня. Свято встановлено в Україні «…на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України…» згідно з Указом Президента України «Про День Державного Прапора України» від 23 серпня 2004 року № 987. 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше