Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Печеніжині вшанували пам’ять полеглих під час Другої світової війни

Новина
09.05.2019

8 травня у День пам’яті та примирення у Печеніжині урочистою факельною ходою, під звуки духового оркестру, жителі громади пройшлися центром селища до могили Невідомому солдату, щоб віддати шану в поминальній панахиді полеглим під час Другої світової війни.

Після споминів за жертвами Другої світової війни та покладання квітів відбулася спільна молитва.

«У нас така традиція в громаді – урочистою ходою приходити сюди, щоб складали пошану тим людям, які віддали свої життя під час Другої світової війни. Вшановуючи їх, ми також згадуємо всіх воїнів, які загинули за Україну. Пам’ять про них назавжди залишиться  в наших серцях»,  – сказав Ігор Довірак.

До святкування цієї знаменної дати була проведена робота з упорядкування могили Невідомому солдату в смт. Печеніжин.

Історія Дня пам'яті і примирення

8 травня 1945 року Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла «Акт про беззастережну капітуляцію» Збройних сил нацистської Німеччини. Акт був підписаний ще 7 травня в Реймсі (Франція), однак ратифікований наступного дня в Берліні. З цієї нагоди 8 травня 1945 року в багатьох містах Європи та США були проведені велелюдні святкування. З 2005 року 8 травня проголошено Генасамблеєю ООН Днем пам'яті та примирення, присвяченим жертвам Другої світової війни. Офіційне свято перемоги над нацизмом відзначається у Європі 8 травня.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше