Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Осінні ґрунтові розкопки та обстеження полів, садів, лісосмуг, неорних земель, інших сільськогосподарських угідь на виявлення зараження їх шкідниками та хворобами

Новина
17.10.2024
◀️❗️ Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області в базових та інших господарствах області провели осінні ґрунтові розкопки та обстеження полів, садів, лісосмуг, неорних земель, інших сільськогосподарських угідь на виявлення зараження їх шкідниками та хворобами. Грунтові обстеження проведено на площі 23,0 тис.га.
 
◀️ В зв’язку із теплою погодою, яка спостерігалась у вересні та на початку жовтня, під час розкопок більшу частину шкідників було виявлено у верхньому шарі ґрунту.
 
◀️ Серед видового складу переважали личинки озимої та капустяної совок, травневого хруща, дротяників, жужелиці та інші.
 
Найбільш розповсюдженим шкідником на обстежених полях є дротяники і несправжні дротяники, якими заселено 62% обстеженої площі з чисельністю 0,7-3,0 екз. на кв.м. Найбільша чисельність личинок шкідників відмічена в Калуському та Снятинському районах.
 
◀️ Небезпеку посівам сільськогосподарських культур становлять підгризаючі совки – озима та оклична. На 26-28% обстежених площ, виявлено гусениць озимої совки ІІ покоління за чисельності 0,6 -1,0 екз. на кв.м., що більше ніж в минулому році.
 
◀️ Травневими хрущами заселено 33% обстежених площ. У віковому співвідношенні травневих хрущів цього року переважають личинки І-ІІІ віку -70%, ІУ - 30%).
 
Зимуючий запас хлібної жужелиці становить 0,3 екз. на кв.м. Шкідником заселено 8% обстеженої площі, що на рівні минулорічних даних.
 
◀️ Ґрунтові шкідники були поширені в усіх районах області, шкідливість їх була різною, це пов’язано із недостатнім та нестійким зволоженням ґрунту. Результати обстежень свідчать, що запас зимуючих стадій шкідливих організмів значний і фізіологічно повноцінний.
 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше