Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В Печеніжині будують нову амбулаторію групової практики сімейної медицини

ЖКГ
27.09.2019

На Прикарпатті активно впроваджується реформа сільської медицини. Програма розвитку сільської медицини відповідає загальній концепції реформування системи охорони здоров’я і одна з її базових положень – посилення медицини первинного рівня. А успішність її впровадження залежить від злагоджених і швидких дій всіх задіяних профільних відомств: Мінрегіону, МОЗ, МОН, а також місцевих органів влади.

За кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості в Івано-Франківській області заплановано будівництво 26 амбулаторій. Для реалізації проектів будівництва виділено 295 673, 000 тис. грн.

Не оминула субвенція державного бюджету і Печеніжинську селищну раду об’єднаної територіальної громади.

На території Печеніжинської селищної ради об’єднаної територіальної громади в смт. Печеніжин реалізується проект  «Будівництво амбулаторії  групової практики сімейної медицини, по вул. І. Франка,   смт. Печеніжин, Печеніжинської селищної ради об’єднаної територіальної громади Коломийського району». Вартість робіт складає 8718,991 тис.грн., в тому числі 7822,006 тис.грн. - субвенція з державного бюджету та  896,985 тис.грн. – кошти місцевого бюджету.

До кінця 2019 року амбулаторію планується здати в експлуатацію.

На сьогоднішній день в смт. Печеніжин ведуться роботи по будівництву амбулаторії, з державного бюджету профінансовано 3240,882 тис.грн, а з місцевого бюджету 108,911 тис.грн.

Планується забезпечити амбулаторію портативними кардіографами, тонометрами, пульсоксиметрами, обладнанням для лабораторій для експрес-аналізу сечі та крові, які можуть передати дані через інтернет-зв’язок, апаратами Ротта, небулайзерами та іншим обладнанням для якісного обслуговування, а також переліком фармацевтичних препаратів та препаратів за програмою “Доступні ліки”.”

Одночасно повідомляємо, що за кошти Державного бюджету для покращення доступності та якості надання медичної допомоги в сільській місцевості для Печеніжинської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини придбано новий службовий автомобіль «Renault Duster».

До кінця 2019 року планується придбати ще два автомобілі для амбулаторій загальної практики – сімейної медицини сіл Сопів та Княждвір.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше