Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Не встигли вчасно забрати замовлені паспортні документи? Відповідаємо на актуальні запитання

Новина
16.01.2023
❓Який термін зберігання документів у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) або у центрах "Паспортний сервыс" Державного підприємства «Документ»?
  • 🔷 Паспорт громадянина України для виїзду за кордон - 1 місяць.
  • 🔷 ID-картка - 3 місяці.
  • 🔷 Після закінчення зазначених термінів оформлені документи передаються до терпідрозділів та відділень ДМС для подальшого зберігання.
Такі ж терміни зберігання документів діють і в центрах обслуговування громадян «Паспортний сервіс» — відокремлених підрозділах на території Європи.
 
❗️ Проте, звертаємо Вашу увагу: термін зберігання готових ID-карток та паспортів для виїзду за кордон (при одночасному оформленні) у центрах обслуговування громадян «Паспортний сервіс» — відокремлених підрозділах на території Європи становить 3 місяці з моменту їх надходження. Після закінчення цього терміну паспортні документи разом із заявою-анкетою та долученими до неї документами повертаються для зберігання до відповідного територіального підрозділу ДМС на території України.
 
❓Скільки оформлена ID-картка громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон зберігається в підрозділах ДМС?
 
Готові ID-картка та паспорт для виїзду за кордон зберігаються у ДМС протягом 2️⃣-x років. Також Ви можете написати заяву і продовжити термін зберігання Вашого паспортного документа до 3️⃣-х років.
 
Проте, звертаємо увагу, що до закінчення дії воєнного стану та обмежень, пов’язаних з пандемією COVID-19 в Україні, оформлені документи зберігатимуться у ДМС необмежений термін.
 
ℹ️ Нагадуємо: Ви можете скористатись онлайн-записом до електронної черги https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html та онлайн-оплати послуг, за якими Ви звертаєтеся.
 
Записатися в електронну чергу для оформлення паспортних документів у відокремлених підрозділах ДП «Документ» за кордоном можна за посиланням https://warszawa.pasport.org.ua/solutions/e-queue
 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше