Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Музики Правобережної Коломийщини

Культура
04.02.2024
Сьогодні в Будинку культури селища Печеніжин відбулася презентація книги Миколи Савчука "Музики Правобережної Коломийщини". Культурний захід розпочався з хвилини мовчання на честь загиблих захисників та захисниць, які віддали своє життя захищаючи Незалежність України. Також присутні отримали благословення настоятелів місцевих храмів. З вітальним словом виступив селищний голова Ігор Довірак.
 
Серед гостей заходу був присутній молодий краєзнавець, захисник Андрій Мацьків, який розповів про те, що саме надихнуло його почати роботу над зібранням матеріалів про музик Печеніжинської громади. До слова був запрошений музикант, а сьогодні воїн, який проходить реабілітацію після поранення - Микола Мотрюк. Він поділився тим, як народна музика допомагає нашим захисникам та підтримує бойовий дух.
 
На сцені зібралося чимало музикантів з нашої громади, вони виконували коломийки, гуцульські наспіви, зачаровували своєю майстерністю та талантом. Виступили народний аматорський фольклорний колектив "Надвечір'я", дует "Злагода", тріо "Баркаролла", солісти Мирослав Ільків, Яринка Михайлюк, Яночка Фенин, гурт "Гуцульська мрія".
Під час заходу зібрано 14 415 грн., які буде передано для наших захисників в 10 окрему гірсько-штурмову бригаду "Едельвейс".
 
Джерело: Відділ культури і туризму Печеніжинської селищної ради
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше