Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Міністерство охорони здоров’я внесло зміни до Переліку лікарських засобів, вартість яких повністю або частково відшкодовується за Програмою “Доступні ліки”

Новина
21.01.2021
Міністерство охорони здоров’я наказом від 06.01.2021 р. № 6 внесло зміни до Переліку лікарських засобів, вартість яких повністю або частково відшкодовується за Програмою “Доступні ліки”, додавши 3 нових препарати.
 
З огляду на значне поширення неінфекційних хвороб, серед яких перше місце посідають серцево-судинні захворювання, МОЗ розширює доступ пацієнтів до первинної та вторинної профілактики, а також лікування серцево-судинних захворювань. На державному рівні пацієнтам забезпечується відшкодування лікарських засобів за Програмою “Доступні ліки», і до наявних 25 позицій, внесених до переліку додали ще 3 - "Варфарин" (антикоагулянт), "Ніфедипін" (антигіпертензивний препарат), "Ацетилсаліцилову кислоту" (антиагрегант)".
Програма “Доступні ліки” реалізується згідно із затвердженим переліком лікарських засобів для лікування неінфекційних захворювань. В межах Програми передбачено реімбурсацію, механізм відшкодування державою вартості лікарських засобів для пацієнтів, які страждають від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, цукрового діабету ІІ типу.
 
В Реєстрі лікарських засобів наразі 264 позиції, які можуть видаватися відповідно до програми. Безплатно українці мають змогу отримати 85 лікарських засобів.
У разі виникнення у споживачів сумнівів щодо законності підвищення цін суб’єктом господарювання на лікарські засоби, що беруть участь у програмі «Доступні ліки», вони можуть звертатися до Головного управління Держпрожспоживслужби в Івано-Франківській області щодо захисту своїх законних прав за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Берегова, 24.
 
У зверненні необхідно вказати найменування суб’єкта господарювання, місцезнаходження закладу, найменування товару, а також надати копії підтверджуючих документів (чеків, рахунків тощо - за наявності).
 
Держпродспоживслужба перевірить зазначену інформацію та, у разі необхідності, здійснить позапланову перевірку суб’єкта господарювання на предмет дотримання вимог чинного законодавства.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше