Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Імунізація та глобальне здоров’я

Новина
25.04.2024

Століттями людство шукало способи захистити себе від смертельних інфекційних захворювань. Одним зі основних методів порятунку - стала вакцинація.

Щороку завдяки щепленням у світі вдається зберегти мільйони людських життів. Вакцини врятували більше людських життів, ніж будь-який інший медичний винахід в історії.

  • завдяки вакцинації людство перемогло натуральну віспу;
  • захворюваність на поліомієліт знизилася на 99%;
  • знизився рівень захворюваності на правець, дифтерію, кашлюк, краснуху, захворюваність менінгітами, раком печінки;
  • глобальна смертність від кору знизилася на 75%;
  • знизилася щорічна смертність від правця новонароджених більш ніж у 13 разів.

Вакцинацію в Україні проводять згідно із Національним календарем щеплень, який розроблено з урахуванням міжнародного досвіду, і, за умови його дотримання, є найоптимальнішим для забезпечення повноцінного імунітету.

В нашій країні безкоштовно можна вакцинуватися проти десяти інфекційних захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, правцю, кашлюку, кору, паротиту, краснухи, вірусного гепатиту В, гемофільної інфекції.

Сьогодні, в умовах війни, імунізація  є не лише питанням громадського здоров’я, але й національної безпеки, оскільки здоров’я кожного українця і в цілому нації, залежить від рівня охоплення щепленнями в країні. Кожен з нас може внести важливий вклад у збереження здоров’я спільноти. Забезпечте своєчасну вакцинацію для себе та своєї сім’ї, спілкуйтеся з друзями та колегами про важливість імунізації, а також допомагайте поширювати достовірну інформацію про вакцини.

Ніхто не повинен померти від хвороби, яку можна попередити вакциною!!!

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше