Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Готуючись до Великодніх свят, пам’ятаймо про профілактику харчових отруєнь

Новина
27.04.2021
Незабаром велике свято Воскресіння Господнього. В кожній прикарпатській церкві освятять пасхальні кошики, в яких обов’язково будуть паска, яйця, ковбаси, сир та масло. Крім
того, в кожному домі готуються інші страви до
великоднього столу.
Як провести святкові дні і уникнути харчових
отруєнь – радять спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини.
Закуповуючи харчові продукти – дотримуйтесь правил:
  • не купуйте продукти завчасно, особливо ті, що швидко псуються;
  • не купуйте харчові продукти великими партіями, особливо ті, в яких короткий термін придатності до споживання;
  • купуйте продукти в спеціалізованих магазинах або на агропродовольчому ринку;
  • не купуйте продукти сумнівної якості, «з рук», чи у місцях стихійної торгівлі;
  • при купівлі фасованого харчового продукту зверніть увагу на цілісність упаковки, маркування, умови його зберігання та реалізації, а також обов’язково на термін придатності харчового продукту.
При зберіганні харчових продуктів – зважайте:
  • на етикетці харчових продуктів вказано умови їх зберігання, дотримуйтеся їх;
  • продукти, які швидко псуються, зберігайте в холодильнику;
  • сирі та готові продукти зберігайте окремо.
Готуючи продукти – пам’ятайте:
  • перед початком приготування їжі завжди ретельно мийте руки з милом;
  • переходячи з одного технологічного процесу на інший - обов’язково мийте руки;
  • використовуйте окремі дошки та ножі для обробки харчових продуктів;
  • дотримуйтесь технології приготування;
  • не готуйте страви заздалегідь, пам’ятайте, що приготовлені страви не можна зберігати тривалий час;
  • салати заправляйте безпосередньо перед їх вживанням, адже вони мають короткий термін придатності- не більше 3 годин;
  • для приготування їжі використовуйте лише питну воду гарантованої якості;
  • свіжі овочі та фрукти перед вживанням ретельно промийте проточною водою;
  • молоко перед споживанням слід обов’язково кип’ятити, непастеризований сир використовувати для страв, які піддаються термічній обробці;
  • під час приготування м’яса його потрібно добре проварювати та просмажувати, особливо вироби із фаршу;
  • не залишайте страви зі святкового столу для споживання на наступні дні.
У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (біль у животі, блювання, діарея, підвищення температури тіла, слабкість), не можна займатися самолікування, треба негайно звернутися за допомогою до закладу охорони
здоров’я.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше