Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Сопові пройшло фольклорно-мистецьке свято «Від села до села»

Культура
30.09.2019

У неділю,  29 вересня, у селі Сопів пройшло фольклорно-мистецьке свято «Від села до села». На святкування було відновлено звичаї, традиції та  обряди, які з давніх-давен притаманні нашій громаді.

Участь у святкуванні взяли фольклорні колективи з кожного населеного пункту громади. Спів фольклорних колективів звучав широко й розлого, надавав святу особливого колориту й настрою.Дитячий  зразковий фольклорний аматорський колектив  «Писанка» зачарував всіх присутніх привітальними коломийками виконаними на сопілках. Позитивний настрій подарував дует «Терті пляцки» з гуморесками «Свекруха і невістка» та «Обмін чоловіками».

Також під час святкування відбувся показ стародавнього одягу з метою відтворення розмаїття призабутих, але улюблених самобутніх строїв села Сопів.

Особлива подяка старості села Сопів Любові Шовгенюк і всім хто долучився до організації фольклорно-мистецького свята та наповнили затишною і доброзичливою атмосферою. Ваша співпраця та дружелюбність у Сопові вражає! 

Естафету фольклорно-мистецького свята «Від села до села» Сопів передав  Рунгурам!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше