Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Фестин на Петра у селі Сопів

Культура
12.07.2019

Сьогодні, 12 липня, у селі Сопів відбувся фестин на Петра «Відкрий бабусину скриню». З привітальним словом до всіх присутніх звернувся селищний голова Ігор Довірак, народний депутат України Андрій Іванчук та староста села Сопів Любов Шовгенюк.

Під час святкування було відновлено звичаї, традиції та  обряди, які з давніх-давен притаманні в селі Сопів. Також на святкуванні відбувся показ традиційного стародавнього одягу,  який носили наші предки 100 років тому та  показ весільного одягу, а саме одяг нареченої, нареченого,  дружок  та дружбів.

Старожили села своїми оповідями про те, як «петрували» багато років назад зачарували всіх присутніх – цікавими були краєзнавчі посиденьки з фольклорним колективом села Сопів «Жінки згадали молодість».

Відродження давнього танцю на траві під супровід  музичного гурту «Світанок» здивував та назавжди запам’ятався.

Також під час свята було приготування та смакування традиційних страв: мандрики, мелая, баноша та підпалки.

Любимо та цінуємо наші традиції!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше