Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До уваги батьків неповнолітніх дітей!

Новина
26.06.2020

Служба у справах дітей Печеніжинської селищної ради інформує

На даний час значної актуальності набула проблема вживання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, а також тютюнокуріння серед неповнолітніх. Діти, постійно бачачи дорослих, у тому числі й батьків, які п'ють пиво або й міцніші алкогольні напої, палять, вважають це нормою життя. Але хто ж, як не дорослі, свідомі люди, повинні потурбуватися про майбутнє покоління?

Якщо неповнолітньому не виповнилось 18 років, то за розпивання ним спиртних напоїв у громадських місцях і появу в громадських місцях у нетверезому вигляді, правоохоронцями складається протокол на його батьків за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей». Після чого батьків підлітка – правопорушника чекає суд, який розглядає такі протоколи і, відповідно, виносить рішення про покарання. Штраф, як правило, від одного до трьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Не менш небезпечними є факти втягнення неповнолітніх у розпиття спиртних напоїв. У таких випадках складається протокол за ст.180 «Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння». До відповідальності можуть притягнути батьків, осіб, що їх замінюють, чи інших громадян, наприклад, їх друзів.

Тож батьки, саме ви відіграєте головну роль у формуванні світогляду дітей, Вам потім доводиться і відповідати за їхні вчинки та вирішувати їх проблеми. У силах батьків уберегти свою дитину від неприємностей.

Пам’ятайте: здоров’я ваших дітей залежить від вас самих!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше