Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Діяльність громади у сферах соціального захисту населення та захисту прав дітей

Соціальна сфера
27.05.2021
З початку 2021 року у зв’язку з децентралізацією змінюються підходи щодо реалізації мешканцями територіальних громад права на соціальний захист.
 
Так, з 1 січня 2021 року усі звернення про призначення різних видів соціальної допомоги, пільг, субсидій та компенсацій громадяни мають подавати через громади, які в свою чергу забезпечують їх передачу до органів соціального захисту населення райдержадміністрацій. Виключення становлять лише документи, що надсилаються поштою або подаються в електронному вигляді.
 
Для виконання цієї функції у структурі виконавчого органу Печеніжинської селищної ради функціонує відділ соціальної роботи з питань соціального захисту населення. Метою відділу є забезпечення реалізації на території громади державної політики у сфері соціального захисту населення, запобігання домашнього насильства, протидії торгівлі людьми, організації надання соціальних послуг сім’ям/ особам, окремим соціальним групам, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати. А також відповідно до повноважень спеціалісти відділу здійснюють прийом документів для призначення різних видів соціальних допомог, пільг та житлових субсидій з застосуванням електронного документообігу Мінсоцполітики у програмному комплексі «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада».
 
Не менш важливими функціями територіальної громади є також виконання повноважень у сфері захисту прав дитини, що безпосередньо здійснюється «Службою у справах дітей Печеніжинської селищної ради», а це:
  • захист прав та інтересів дітей;
  • всебічна допомога дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах та дітям, позбавленим батьківського піклування, усиновленим, влаштованим до прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та ін.;
  • забезпечує додержання вимог законодавства щодо встановлення опіки та піклування над дітьми, їх усиновлення;
  • здійснення контролю за умовами утримання, виховання та навчання дітей у закладах та ряд інших важливих питань.
За більш детальною інформацією можна звернутись за адресою смт. Печеніжин вул. Незалежності,13 або за тел. 64258.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше