Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

17 травня в Україні - День пам'яті жертв політичних репресій

Новина
17.05.2020

Щороку у третю неділю травня Україна відзначає День пам'яті жертв політичних репресій.
Великий терор – масштабна кампанія масових репресій громадян, що була розгорнута в СРСР у 1937–1938 рр. для ліквідації реальних і потенційних політичних опонентів, залякування населення, зміни національної та соціальної структури суспільства.

Наслідками комуністичного терору в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти, деформація суспільних зв’язків, руйнування традиційних ціннісних орієнтацій, поширення суспільної депресії й денаціоналізація.

День пам'яті жертв політичних репресій – це своєрідний щорічний "урок пам'яті". Цього дня по всій країні люди згадують і віддають данину поваги загиблим унаслідок політичних репресій. А таких, на жаль, у нашій історії було дуже багато.

Цього року відбудеться онлайн-акція "Дзвін пам'яті", на своїх сторінках в соцмережі Фейсбук можна поширити відео із Дзвоном пам'яті.
Відповідне відео для поширення можна буде знайти у фейсбук-події https://www.facebook.com/events/239149940639984/permalink/

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше